Reisverzekering

Family summer vacation. European holiday and car travel concept

Reisverzekering

De zomervakantie komt eraan en de meesten hebben hun vakanties al geboekt. Of u straks een stedentripje gaat maken of een rondreis, tijdens uw vakantie kunt u te maken krijgen met onverwachte situaties. Op vakantie wilt u zeker weten dat u goed geholpen wordt. U bent dan gebaat bij goed advies en een passende verzekering.

Bij het uitstippelen van uw vakantie hoort ook het controleren van uw reisverzekering. Sluiten alle dekkingen nog aan op uw reis of moet er een aanpassing gemaakt worden? Wij adviseren u om dit op tijd te checken, zodat er nog aanpassingen gedaan kunnen worden indien nodig. Heeft u behoefte aan persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op, dan denken wij graag met u mee.

Medische kosten

Uw zorgverzekering dekt medische kosten in het buitenland niet altijd (volledig). In veel landen, zoals de Amerika, Zwitserland en Turkije, kan de zorg duurder uitvallen dan in Nederland. Uw zorgverzekeraar vergoedt spoedeisende medische kosten die in het buitenland zijn gemaakt tot 100% van het Nederlandse tarief.  Het deel van de zorgkosten die door uw zorgverzekering niet worden vergoed, kunt u verzekeren met de aanvullende dekking medische kosten bij uw reisverzekering. Gaat u binnenkort op vakantie? Controleer dan voor vertrek of u bent verzekerd voor medische kosten in het buitenland.

Drukte op Schiphol

Wat dekt een reis- en/of annuleringsverzekering?

Annuleert de vliegmaatschappij uw vlucht? Dan heeft u recht op een vervangende vlucht. Wordt de vlucht geannuleerd vanwege drukte? Dan krijgt u waarschijnlijk geen alternatieve vlucht aangeboden. In dat geval heeft u recht op teruggave van het betaalde bedrag.

Heeft u een complete vakantie geboekt met bijvoorbeeld een vlucht, een hotel en huurauto – en geen pakketreis? Dan krijgt u vaak alleen de prijs van uw ticket terug. Afhankelijk van de voorwaarden van een annuleringsverzekering, kan het zijn dat deze kosten wel gedekt zijn, maar dat verschilt per verzekeraar.

Tips tijdens drukte op Schiphol:

  • Zorg dat u ruim op tijd op het vliegveld bent;
  • Check de vluchtinformatie regelmatig;
  • Indien mogelijk: check vooraf in.

Het loont dus zeker om voor uw vertrek te controleren of u bent verzekerd en waarvoor u wel of geen dekking heeft. Voor u het weet, zit u in Azië met een Europa-dekking.

Ook als u met de auto op vakantie gaat, loont het de moeite om te checken wie wat voor u kan doen als u met pech onderweg komt te staan. Dat kan in uw leasecontract zijn geregeld, maar het kan ook zo zijn dat u zelf voorzorgsmaatregelen moet nemen. Wij adviseren u om vooraf uw polisvoorwaarden goed te controleren om te voorkomen dat u voor verrassingen komt te staan.

(Bron: Verbond van verzekeraars)

Bekijk ook: