Cyber Crime

Ondernemers krijgen vandaag de dag steeds meer te maken met cybercriminaliteit. De gevolgen van cybercriminaliteit kunnen enorm zijn. Niet alleen voor uw organisatie, maar ook voor andere stakeholders binnen uw organisatie. 

BEC-fraude bijvoorbeeld, een woord dat u wellicht niet dagelijks hoort, maar uit onderzoek van het Openbaar Ministerie groeit BEC-fraude enorm. BEC-fraude is een vorm van cybercrime via e-mail en focust zich op e-mailcontacten binnen bedrijven. 

U krijgt bijvoorbeeld een mailtje van de baas om geld over te maken, maar in werkelijkheid is dit mailtje van een crimineel. Maar door de hoge geloofwaardigheid van de persoonlijke groet van uw baas, is er een kans dat u het gelooft en het geld overmaakt naar het rekeningnummer van de crimineel.

Of u krijgt een mail met een factuur die u verwacht, maar in de plaats van het goede rekeningnummer, is het rekeningnummer veranderd naar die van de crimineel.

De criminelen weten precies wat de gevoelige plekken van medewerkers zijn en hoe ze iets zo echt mogelijk kunnen laten lijken. Let dus altijd goed op of een mailtje wel van het juiste mailadres komt en dat er merkwaardige woorden of fouten in de mail staan.

Kijk voor meer informatie over BEC-fraude op:
https://lnkd.in/dJXQShZZ

Wilt u inzicht in de cyberrisico’s binnen uw organisatie? En wilt u de kans op cybercriminaliteit verminderen of zelfs voorkomen? Neem voor advies contact met ons op. Onze adviseurs denken graag met u mee.

Delen:

Bekijk ook:

RI&E verplicht

Als u één of meer medewerkers in dienst heeft, bent u als werkgever verplicht om een RI&E te hebben. Het ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Lees meer »

Mechanisatiebeurs

Van 10 t/m 12 januari stonden wij op de Mechanisatie Tentoonstelling in in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen. Wat houdt deze beurs in: Op een

Lees meer »

Cyber Crime

Ondernemers krijgen vandaag de dag steeds meer te maken met cybercriminaliteit. De gevolgen van cybercriminaliteit kunnen enorm zijn. Niet alleen voor uw organisatie, maar ook

Lees meer »